78192

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


pan Josef Menšík (e-mailem) --- 25. 6. 2005
Re: V??kov?n? z?sob

používám při vytáčení refraktometr v okolí je spousta kmínu a svazenka med
se zdá velmi řídký a při tom obsahuje 16% vody a není zavíčkován a všechny
plásty jsou vytaženy

PEPAN

----- Original Message -----
From: "Luk? Matela" <e-mail/=/nezadan>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, June 24, 2005 11:16 PM
Subject: V??kov?n? z?sob


> V medníku jedno včelstvo už přes týden nechce víčkovat zásoby (plásty jsou
> zaneseny na všech buňkách).
> Právě jsem se dočetl v knize Medovice a včely (O. Haragsim) z
> Nakladatelství Brázda, že medovicové medy včely někdy nevíčkují. Jinak
> včelstvo je neodrojené, létavky nosí spoustu pylu.
> Když jsme vytáčeli minulý víkend med z jiných včelstev (2 odrojené), byl i
> v méně zavíčkovaných plástech med velmi hustý a nevytékal.
>
> Máte s tím někdo zkušenosti?
>
> PS: stanoviště je 650 m n.m.
>
> Zdraví Lukáš
>
> __________ Informace od NOD32 1.1086 (20050502) __________
>
> Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
> http://www.nod32.cz
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11066


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Eman (82.99.129.160) --- 26. 6. 2005
Re: V??kov?n? z?sob

>med se zdá velmi řídký a při tom obsahuje 16% vody a není zavíčkován............
-----------------
Doporučuji ti překontrolovat si refraktometr. Řídký med a 16%?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11069


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
pan Josef Menšík (e-mailem) --- 26. 6. 2005
Re: V??kov?n? z?sob

NEBOJTE SE TO JSEM UDĚLAL A UKAZUJE SPRÁVNĚ ale to je vlastnost kmínovéhjo
medu je řdší než akát ale dosti rychle krystalizuje ve velmi tvrou hmotu
ajiž po vychladnutí je dosti hustýa strácí svoji kmínovou vůni. MÁME HO TADY
TÉMĚŘ KAŽDÝ ROK.
----- Original Message -----
From: "Eman" <e-mail/=/nezadan>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, June 26, 2005 8:51 AM
Subject: Re: V??kov?n? z?sob


> >med se zdá velmi řídký a při tom obsahuje 16% vody a není
> zavíčkován............
> -----------------
> Doporučuji ti překontrolovat si refraktometr. Řídký med a 16%?
>
> __________ Informace od NOD32 1.1086 (20050502) __________
>
> Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
> http://www.nod32.cz
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11070


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
jan.jindra (84.244.105.99) --- 27. 6. 2005
Výživa kvasinek

Zdravím a posílám dotaz na Emana
O výkendu jsem uvařil 100 litrů medoviny z víček. Pořídil jsem si granulované kvasinky od Schimanského, ale nemůžu sehnat živnou sůl. Nevíš zda můžu použít místo Hygrofosforečnanu amonného potravinářský Hygrouhličitan amonný? Ty jsi nedávno napsal, že používáš kvasinky ze dna loňské medoviny - jak doplňuješ dusík?
Díky za odpověď Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11077


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Jan Vencl (e-mailem) --- 27. 6. 2005
obchod s kvasinkami v praze na harfě

před časem mi někdo poradil obchod s kvasinkami v praze na harfě. no a teď
když ho potřebuju, tak jsem to nekam zasel. ach jo.

můzes mi to prosím poslat znovu???
díky
honza

jinak mam ted ze 4 vcelstev / no spís ze trí, protoze to jedno je strasne
slabé/ 63 kg v 500 m.n.m., tak hned delám oddelek a mám radost, asi z toho
ty vcelky nemaj rozum a i prez moji zacatecnickou peci pracujou a pracujou

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11078


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 27. 6. 2005
Re: obchod s kvasinkami v praze na harfě

JAn Vencl:
...
> když ho potřebuju, tak jsem to nekam zasel. ach jo.
..
.............................

Asi myslíš http://www.biopro.cz
____________________________________________________________
http://www.listicka.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11080


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
Jan Vencl (e-mailem) --- 28. 6. 2005
Re: obchod s kvasinkami v praze na harfě

moc děkuju
to je ono
honza
----- Original Message -----
From: "Gustimilián Pazderka" <gupa/=/seznam.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, June 27, 2005 6:14 PM
Subject: Re: obchod s kvasinkami v praze na harfě


JAn Vencl:
...
> když ho potřebuju, tak jsem to nekam zasel. ach jo.
..
.............................

Asi myslíš http://www.biopro.cz
____________________________________________________________
http://www.listicka.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11093


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Eman (82.99.129.160) --- 27. 6. 2005
Re: Výživa kvasinek

Kvasinky:
http://www.oks.cz/ingredience/napoje/vino/kvasinky
Já používám kvasinky ze zralé medoviny, výsledek mě uspokojuje.

Živná sůl:
jedná se o fosforečnan amonný, nebo fosforečnan sodno-amonný. Omylem jsem vloni nedal do jedné várky živnou sůl a výsledek byl stejně dobrý jako u té medoviny přesně podle receptu. Mám zásobu živné soli od jednoho chemika, ta z obchodu se mi zdála dost drahá. Možná že nějaké živiny se rozpustí z bylinek, které tam rozvařím. Něco musí být i v medu a pylu. Jakmile mám v medovině více jak 14% lihu, tak si s živinami nedělám hlavu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11085


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
Radim Polášek (e-mailem) --- 28. 6. 2005
Re: Výiva kvasinek

Zdravím,
Mám pocit, že to je střední fosforečnan amonný, (NH4)2HPO4. Jinak kvasinky
asi potřebují nejen ten dusík z amonia, ale i fosfor. Takže pokud není přímo
fosforečnan amonný, musí se k amonným solím přidat ještě fosforečnan, třeba
sodný, draselný nebo kyselý fosforečnan vápenatý. Jiné bych raději
nezkoušel. Kdysi jsem dokonce zkoušel zlepšovat kvalitu kvašení jablečných
moštů určených na vypálení na calvados přídavkem výluhu ze superfosfátu
kvůli fosforu a přídavkem chloridu amonného z drogerie původně určeného na
pájení. Do vín na pití jsem používal kyselý fosforečnan sodný a chlorid
amonný, obojí v čistotě p.a. koupené v prodejně s fotochemikáliemi,
fosforečnan amonný tam tehdy nevedli. Vycházelo to taky výrazně levněji než
kupovat živnou sůl v sáččích.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Eman" <e-mail/=/nezadan.iol.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, June 27, 2005 9:04 PM
Subject: Re: Výiva kvasinek


> Kvasinky:
> http://www.oks.cz/ingredience/napoje/vino/kvasinky
> Já používám kvasinky ze zralé medoviny, výsledek mě uspokojuje.
>
> Živná sůl:
> jedná se o fosforečnan amonný, nebo fosforečnan sodno-amonný. Omylem jsem
> vloni nedal do jedné várky živnou sůl a výsledek byl stejně dobrý jako u

> medoviny přesně podle receptu. Mám zásobu živné soli od jednoho chemika,
ta
> z obchodu se mi zdála dost drahá. Možná že nějaké živiny se rozpustí z
> bylinek, které tam rozvařím. Něco musí být i v medu a pylu. Jakmile mám v
> medovině více jak 14% lihu, tak si s živinami nedělám hlavu.


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11086


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu